publicat în: Arhivă

Film despre bisericile plutitoare rusesti, pe marile ecrane italienesti

Biserica Plutitoare Echipa de film alcompaniei italienesti de televiziune Paneikon pregateste un documentar despre bisericile plutitoare din regiunea Volgograd.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


„Noul film incepe cu o poveste despre genocidul autoritatilor ateiste impotriva Bisericii Ortodoxe Ruse, despre clericii si credinciosii ei”, a precizat regizorul Aniello Corialli, pentru Rossiiskaia Gazeta, citat de Interfax.

Biserica plutitoare Sf Vladimir

Bisericile plutitoare din Rusia sunt construite din motive misionare. Episcopia de Volgograd aminteste ca au supravietuit numai cateva zeci de lacasuri de cult ortodoxe, dintre cele 700 existente in regiune inainte de revolutie.

Biserica Sf Vladimir, Volgograd, acostata

in 1991 doar 43 parohii erau functionale in regiune, si nu era posibila o imbunatatire relevanta a situatiei din zona, prin asigurarea unei educatii ortodoxe extinse.

Inchinare la sfinte moaste in biserica plutitoare Sf Vladimir

Biserica-vapor a oferit o solutie extraordinara pentru problema. Prima biserica plutitoare, Sfantul Innochentie, a fost construita in 1998, si a navigat pe rau pana in 2008, cand partea de jos s-a uzat.

Interior 2 biserica plutitoare Sf Vladimir

Peste trei mii de persoane au fost botezate la bordul navei – biserica, in timpul plutirii.

Interior biserica plutitoare Sf Vladimir

Pe langa realizatorii italieni, au venit si producatori de film din Germania, Estonia, Australia si Franta, dornici sa filmeze neobisnuita ambarcatiune. (FOTO: polygon)

Pe biserica plutitoare Sf Vladimir

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011