Zalestsi, satul in care fiecare familie a dat nastere unui viitor preot

biserica din Zalestsi FOTO: Biserica din Zalestsi
in micul sat ucrainean Zalestsi, care se intinde pe numai 457 m, fiecare familie a adus pe lume un preot.
©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Mirela Sova


„Oamenii nostri sunt evlaviosi, nu apar incidente in zona. Niciunul dintre localnici nu indrazneste sa incalce poruncile lui Dumnezeu”, a declarat miercuri, 26 ianuarie 2011, secretarul consiliului local, pentru publicatia Argumenty i Fakty, citata de Interfax.

220 de preoti originari din Zalestsi slujesc in bisericile din Ucraina, Rusia si Germania. Satenii cred ca motivul pentru care s-au facut vrednici sa aduca pe lume atatea fete bisericesti este ca in perioada sovietica au avut un indrumator spiritual deosebit, pe ieromonahul Savva, paroh al bisericii satului.

Ziua asteptata cu drag este atunci cand toti preotii din Zalestsi se intorc acasa, in satul lor, pe 2 august, slujind impreuna Sfanta Liturghie de ziua profetului Ilie (c. Iul.), cea mai mare sarbatoare locala.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.