O initiativa remarcabila, blocata in itele birocratiei

Spitalul din Constanta Un proiect unic in Romania, apreciat nu numai pe plan local, s-a incurcat in itele birocratiei. Este vorba despre parteneriatul, pe care Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta l-a Incheiat cu Arhiepiscopia Tomisului, privind 22 de calugarite Ortodoxe ce urmau sa asigure un mod imbunatatit de servire a mesei In cadrul SCJU Constanta.
©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


“Proiectul, unul laudabil de altfel, pare sa se fi Impotmolit In hartii si protocoale care trebuiau sa fie semnate sau cine mai stie exact care au fost motivele reale. Gura targului spune ca, Intr-adevar, proiectul se face mai greu si ca la acest moment s-ar lucra chiar la amenajarea unui spatiu In care sa locuiasca maicutele care urmeaza a fi aduse.“, atrage atentia editia de azi, 1 februarie 2011, a cotidianului Ziua de Constanta.

Prin acest parteneriat Social – Misionar s-a avut in vedere cresterea gradului de incredere asupra personalului care deserveste bolnavii din spital, “pentru a nu se mai specula furtul din mancarea acestora”, dupa cum specifica autoarea articolului cu pricina, Claudia Candet, subliniind ca “tot oficiantele transporta mancarea bolnavilor de la cantina de langa spital si, probabil, practica de pana acum, privind mancarea care ajunge la pacient, a ramas aceeasi ca si pana In urma cu cateva luni, cand s-a luat decizia transferului sarcinii de predare a mancarii catre maicute pacientilor.”

Proiectul tergiverseaza inca din iunie 2010, cand s-a semnat protocolul dintre cele doua institutii.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.