Obama a transmis salutari cu ocazia sarbatorii evreiesti Hanukah

obama premiul nobel pt pace Lacasuri Ortodoxe: din Washington
Obama a transmis salutari cu ocazia sarbatorii evreiesti Hanukah

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a transmis vineri, 11 decembrie 2009, urarile sale "cele mai calde" evreilor din intreaga lume, la inceputul Hanukah – "Sarbatoarea luminilor".


obama premiul nobel pt pace Hanukah, insemnand "inceput, deschidere, inaugurare", dureaza opt zile si celebreaza in traditia evreiasca durata in care o candela a ars in Templul din Ierusalim, dupa victoria macabeilor impotriva grecilor in 165 inainte de Hristos.

"Povestea Macabeilor, a Hanukah si a minunilor la care evreii au asistat, ne amintesc ca perseverenta si credinta sunt forte puternice care ne pot ajuta sa depasim cele mai mari provocari, si vremurile dificile", a spus Obama.

"Hanukah nu este doar un moment al sarbatorii doar evrei, ci si pentru oamenii de toate confesiunile, sarbatorind aspiratiile noastre comune", a mai afirmat Obama in declaratia publicata la intoarcerea sa din Oslo, unde a primit joi, 10 decembrie 2009, premiul Nobel pentru pace.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.