Netanyahu a jurat ca raul nu se va mai abate peste poporul sau

Lacasuri Ortodoxe: din Auschwitz-Birkenau (Polonia)
Netanyahu a jurat ca Raul nu se va mai abate peste poporul sau

Primul-ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a jurat miercuri, 27 ianuarie 2010, ca personal nu va mai permite ca Raul sa se mai abata asupra poporului evreu, cu ocazia celei de-a 65-a aniversari de la eliberarea fostului lagar de exterminare nazist din Auschwitz – Birkenau, in care un milion de evrei au pierit.


"Aflandu-ma in acest loc, va asigur ca lider al poporului evreu, ca niciodata nu voi mai permite Raul suferit de poporul nostru", a declarat Netanyahu in timpul unui discurs.

"Holocaustul nu a fost opera unor animale salbatice, ci a unor oameni salbatici", a mai spus el.

Netanyahu a jurat ca Raul nu se va mai abate peste poporul sau

Netanyahu a participat la festivitatile aniversarii eliberarii lagarului din Auschwitz (fost Birkenau), alaturi de supravietuitorii taberei, de fostii soldati ai Armatei Rosii eliberatoare, si de numeroase alte personalitati din tari diferite.

Netanyahu a jurat ca Raul nu se va mai abate peste poporul sau

Ministrul israelian a fost insotit de sotia sa, Sarah, al carei tata si-a pierdut intreaga familie in Holocaust.

in ajunul calatoriei sale in Polonia, Netanyahu a avertizat impotriva unei noi cresteri a antisemitismului, si a apelurilor la "exterminarea poporului evreu", in special in Iran.

©articol: COSTEL_S. / redactie

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.