Pe 10 iunie 2010 au loc alegerile pentru functia de Muftiu al Romaniei

Pe 10-iunie 2010 au loc alegerile pentru functia de Muftiu al Romaniei

Joi 15-Aprilie la sediul Muftiatului, din Constanta, a avut loc sedinta Consiliului Sinodal(?ura-i Islam), in cadrul careia a fost stabilita data pentru alegerea noului Consiliului Sinodal(?ura-i Islam),pe o perioada de 5 ani si data alegerilor pentru functia de ?ef al Cultului Musulman din Romania.


in urma deciziei membrilor ?ura-i Islam s-a stabilit ca incepand de vineri 16-Aprilie, pana pe data de 10.Mai, se pot depune candidaturile pentru functia de Muftiu(?ef al Cultului Musulman din Romania), la secretariatul Muftiatului din Constanta.

Totodata s-a stabilit ca pe data de 10-Mai, va avea loc Adunarea Generala a Imamilor in cadrul careia vor fi alesi noii membri ai Consiliului Sinodal(?ura-i Islam).
Noul Consiliu Sinodal (?ura-i Islam) se va intruni pe data de 10-Iunie, la sediul Muftiatului pentru alegerea noului Muftiu(?ef al Cultului Musulman din Romania).

in cadrul sedintei a fost aprobat pentru prima data Regulamentul de organizare si functionare al Muftiatului Cultului Musulman din Romania.
Consiliu Sinodal(?ura-i Islam) este organul suprem care ia decizii privind organizarea si functionarea Cultului Musulman din Romania, este compus din:
Muftiul in functie care este si presedintele de drept, cate 4 reprezentanti ai U.D.T.T.M.R si U.D.T.R, directorul Colegiului National “ Kemal Atatürk” din Medgidia si 15 imami.

Secretar eparhial,
Memis Octai

MUFTIATUL CULTULUI MUSULMAN DIN ROMaNIA
Comunicat Nr. 174/16.04.2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.