publicat în: Arhivă

40 de orologii destinate rugaciunii au fost fabricate in Maine-et-Loire, Franta, pentru Mecca

Lacasuri Ortodoxe: din Cholet
40 de orologii destinate rugaciunii au fost fabricate in Maine-et-Loire, Franta, pentru Mecca

O companie de ceasuri, din Maine-et-Loire a livrat Arabiei Saudite 40 de ceasuri special concepute pentru Marea Moschee din Mecca, avand un sistem original care permite afisarea orelor de rugaciune, dupa cum a afirmat astazi, vineri 23 iulie 2010, societatea Bodet.

©Traducere si redactare: Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe®


Cele 5 ore de rugaciune zilnica prescrise de Islam variaza in functie de rasaritul soarelui, orologiile fiind conectate la un server "de rugaciune" care primeste semnale de la antene prin satelit, a declarat pentru AFP Kerjean Armel, reprezentantul pe probleme de export al producatorului cu sediul in Trémentines (Maine-et-Loire).

Numele si timpul rugaciunii sunt afisate pe un banner in limba araba, sub cadranul orologiului, cu placi de alama acoperite cu un strat de aur "lustruit si stralucitor", de 24K.

"Ne-am limitat la aurire" in acest contract de aproape 1,5 milioane euro, a spus Kerjean.

Autoritatile din Arabia Saudita, printr-un reprezentant din partea societatii de

administrare a patrimoniului din Mecca, au venit in mai multe reprize, in cursul ultimelor 12 luni, in vizita la compania prezenta de 15 ani in Orientul Mijlociu.

Bodet a instalat 3.000 de orologii in spitalele saudite si 170 de tabele de afisaj sportiv in Kuweit. Livrarea catre Mecca a fost anuntata de ziarul Ouest-France.

Fondata in 1868, compania s-a specializat in constructia de orologii in special pentru gari, aeroporturi si locasuri de cult. Ea realizeaza o cifra de afaceri de 55 milioane de euro si numara 500 de angajati.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 27/2010