O femeie musulmana acuza Disneyland pe motiv ca o impiedica sa poarte voal islamic

Lacasuri Ortodoxe: din Los Angeles – SUA

O femeie musulmana acuza Disneyland pe motiv ca o impiedica sa poarte voal islamic

O angajata a Disneyland, din Anaheim (sudul Californiei) a depus miercuri, 18 august 2010, o plangere impotriva giganticului parc de divertisment, acuzandu-l ca o impiedica sa poarte voal la locul de munca, a declarat sindicatul la care e afiliata tanara.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Boudlal Iman, o studenta de 26 de ani, de origine marocana, a lucrat timp de peste doi ani intr-unul dintre numeroasele restaurante din parc.

"De cand lucreaza aici, ea a trebuit sa renunte la hijab-ul ei (val care ii acopera parul) inainte de a pleca la lucru, pentru ca (voalul) incalca regulamentul Disney, a declarat intr-un comunicat Leigh Shelton, purtatoare de cuvant a sindicatului Unite Here.

"Numai ca, recent, a trecut prin mai multe experiente care i-au deschis ochii, si a decis sa atace regulamentul, pentru ca este ilegal si neloial", a spus ea.

Cu cateva luni in urma, Imane Boudlal a solicitat SUA cetatenie americana – care i-a fost acordata in iunie – si vazand primul amendament al Constitutiei US, care prevede libertatea cultelor si-a schimbat punctul de vedere asupra valului, mai spune Shelton.

Purtatoarea de cuvant a Disneyland, Suzi Brown a asigurat la randul ei ca parcul i-a propus o solutie "rezonabila" tinerei femei, pentru a-si continua lucrul, dar ca aceasta “nu a acceptat".

Potrivit doamnei Shelton, solutia in cauza a fost ca Imane Boudlal sa lucreze in zona din spate, departe de vederea clientului.

"Ei mi-au oferit locul de munca din spate, umilitor", a spus tanara femeie intr-o declaratie. "Mi-a propus asta pentru ca suntem arabi, marocani si musulmani. Nu vor sa ne vada", a mai spus ea.

Disneyland "valorifica diversitatea si aplica de mult timp o politica anti-discriminatoare", asigura Suzi Brown.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 30/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.