Biciuite in public fiindca au vandut produse alimentare in timpul postului Ramadanului

Lacasuri Ortodoxe: din Aceh (Indonezia / AFP)
Biciuite in public fiindca au vandut produse alimentare in timpul postului Ramadanului

Doua femei au fost biciuite in public, astazi, vineri 1 octombrie 2010, pentru vanzarea de produse alimentare in timpul postului Ramadanului, in provincia Aceh, un bastion al islamului in Indonezia, au raportat surse din politie.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Amris binti Murni, in varsta de 27 de ani, si Rukiah binti Abdullah, in varsta de 22 de ani, au primit trei si respectiv doua lovituri de trestie de zahar in fata a sute de oameni, in afara unei moschei din orasul Jantho.

Aceasta pedeapsa, neobisnuita in Aceh, a fost acordata pentru ca "cele doua femei au vandut orez la ora pranzului, in timpul Ramadanului, iar Sharia (legea islamica) interzice vanzarea de produse alimentare in timpul orelor de post", intre rasarit si apus, a spus seful politiei Sharia in provincie, Marzuki Abdullah.

Provincia Aceh, situata la nord de insula Sumatra, aplica treptat legea islamica, din 2002, conform cu statutul de regiune autonoma speciala in Indonezia, cea mai mare tara musulmana din lume, cu o constitutie laica.

Avand 1.500 de angajati, politia Sharia este responsabila cu lupta impotriva alcoolului, jocurilor de noroc, relatiilor sexuale ilicite si comportamentului considerat indecent.

Aceasta politie nu exista in restul Indoneziei.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.