Obama a vizitat in aceasta dimineata o moschee din Jakarta

Lacasuri Ortodoxe: din Jakarta
Obama a vizitat o moschee din Jakarta

obama jakarta Presedintele Barack Obama a vizitat astazi dimineata, miercuri, 10 noiembrie 2010, principala moschee din Jakarta, in cea de-a doua zi a vizitei sale in Indonezia, conform unui jurnalist AFP.

Obama n-a facut nici-un comentariu public dupa vizita sa scurta la moscheea Istiqlal – un set de cladiri monumentale situate in inima capitalei.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Vizita a fost salutata de liderii religiosi din Indonezia, tara cu cei mai multi musulmani din lume.

Obama s-a deplasat apoi la Depok, in suburbii, pentru a tine un discurs in aer liber la Universitatea Indoneziana.

El va trebui sa ajunga pana seara tarziu in Coreea de Sud, unde va participa la summit-ul G20. Plecarea sa a fost decalata cu aproape 2 ore, din cauza riscurilor asociate cu norii de cenusa produsi de vulcanul Merapi, care erupe in centrul insulei Java.

Obama a declarat marti ca SUA este "pe drumul cel bun" in imbunatatirea relatiilor cu tarile musulmane.

"Nu am eliminat complet anumite neintelegeri si suspiciuni care exista de mai mult timp, dar credem ca suntem pe drumul cel bun", a spus la o conferinta de presa.

"in ceea ce priveste eforturile noastre de a ajunge la lumea musulmana, cred ca au fost sincere si sustinute", a mai spus el cand a fost intrebat cu privire la rezultatele politicii sale dusa de mai mult de un an, dupa discursul rostit pe aceasta tema la Cairo, in 4 iunie 2009.

El a mai explicat ca prioritatea administratiei sale nu s-a polarizat pe problemele de securitate in relatiile cu tarile musulmane. "Oamenii au multe alte interese decat securitatea. Securitatea este importanta, dar vreau sa ne intelegem ca vorbim despre o multime de oameni cu un numar mare de probleme", a mai adaugat el.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.