(VIDEO) Radicalii musulmani din Marea Britanie vor sa organizeze un mars controversat

Lacasuri Ortodoxe: din Londra/Anglia
Radicalii musulmani din Marea Britanie vor sa organizeze un mars controversat – Islam4UK

O organizatie islamista radicala a declansat sambata, 2 ianuarie 2009, polemici in Marea Britanie, anuntand intentia sa de a organiza un mars in memoria civililor afgani ucisi de armata britanica.


(VIDEO) Radicalii musulmani din Marea Britanie vor sa organizeze un mars controversat – Islam4UK

Marsul, a carui data nu a fost inca anuntata, va avea loc in orasul Wootton Bassett (sud-vest) devenit simbol al razboiului britanic din Afganistan.

Orasul este situat in apropierea unei baze a Royal Air Force care a primit sicriele soldatilor britanici ucisi in aceasta tara, iar sute de oameni isi aduc regulat omagiul lor in amintirea acestor cortegii funerare.

Marsul “Islam4UK” – in traducere fonetica: “Islamul pentru Regatul Unit” – care intentioneaza sa fie organizat, ar trebui sa aiba loc in urmatoarele saptamani. Manifestantii vor purta pe umerii lor, in mod simbolic, sicrie in onoarea memoriei musulmanilor ucisi in conflict, si “nu in memoria ocupantilor militari britanici, nemilosi”, conform site-ului gruparii.

(VIDEO) Radicalii musulmani din Marea Britanie vor sa organizeze un mars controversat – Islam4UK

Organizatia islamista “Islam4UK”, se autodefineste ca fiind o platforma in slujba Al-Muhajiroun, un grup radical condus de predicatorul islamist Omar Bakri Mohammed, caruia i s-a interzis sa intre in Marea Britanie, grup fiind si el ulterior dizolvat.

“Islam4UK” apreciaza pe site-ul propriu ca “adevaratele victime ale razboiului”, civilii musulmani, au fost “ignorate de mass-media occidentala”, adaugand: “este un lucru extraordinar ca acesti(…) militari care, direct sau indirect, au contribuit la moartea lor (civililor afgani) sunt prezentati ca eroi de razboi si, in plus, omagiati pentru ceea ce au reusit, in ultima instanta un genocid”.

Din ianuarie si pana in octombrie 2009, 108 soldati britanici au fost ucisi in Afganistan, conform cifrelor ONU, fiind ucisi si 2038 de civili afgani, dintre care 70% fiind insa victime ale talibanilor.

?tirea despre acest mars a provocat furie imediata in randul oficialilor locali, care au condamnat atat “Islam4UK”, cat si pe liderul gruparii, Anjem Choudary.

(VIDEO) Radicalii musulmani din Marea Britanie vor sa organizeze un mars controversat – Islam4UK

“Suntem o tara crestina si un tinut britanic stravechi, profund traditional, care isi onoreaza profund regina si tara. Noi respectam legile si ii omagiem pe soldatii nostri care ne protejeaza libertatile”, a declarat fostul primar si actual consilier municipal, Chris Wannell.

Politia locala nu s-a pronuntat inca asupra marsului, dar a luat deja cunostinta “despre ingrijorarea semnificativa” existenta in randul populatiei, care poate duce la interzicerea acestuia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.