Agresorul caricaturistului, suspectat si de terorism impotriva lui Clinton (update)

Lacasuri Ortodoxe: din Copenhaga
Agresorul caricaturistului, suspectat si de terorism impotriva lui Clinton

Agresorul caricaturistului danez Kurt Westergaard a fost implicat intr-un complot terorist care o vizau pe cea care ocupa functia de Secretar U. S. de Stat, Hillary Clinton, in Kenya, conform ziarului Politiken, versiunea fiind insa respinsa de catre un diplomat danez.


Editia online a ziarului danez Politiken, care cita presa kenyana, sustine ca a primit, la randul sau, confirmarea implicarii tanarului somalez intr-un plan ce il viza pe seful diplomatiei americane in vizita din Kenya, in august anul trecut, din partea unor “surse ale serviciilor de inteligenta”.

Omul, in varsta de 28 de ani, a carui identitate nu a fost dezvaluita, dar care locuieste in Danemarca, a fost acuzat in ziua de sambata, 2 ianuarie 2010, ca incerca sa il ucida in ziua anterioara, pe autorul controversatelor caricaturi ale lui Mahomed.

Potrivit Politiken, acesta a fost arestat anul trecut in timpul unor operatiuni ale politiei din Kenya, unde a fost retinut timp de sapte saptamani.

Ziarul danez a mai precizat ca "presa din Kenya precizase la acea ora ca arestarea persoanei tinere, cu varsta de 28 de ani, avea legatura cu planurile teroriste" indreptate impotriva lui Hillary Clinton.

"Aceasta conexiune a fost confirmata de surse ale Politiken, “de inteligenta", se spune in articolul publicat in Copenhaga.

Politiken reaminteste, de asemenea, ca serviciul de informatii danez, PET, a declarat in comunicatul emis sambata, 2 ianuarie 2010, ca somalezul este "suspectat si de implicarea in activitati teroriste in timpul sederii sale in Africa de Est".

Ambasadorul danez la Nairobi, Bo Jensen, intr-un interviu acordat agentiei daneze Ritzau, a pus la indoiala afirmatia Politiken, explicand ca arestarea din Kenya, nu a fost legata de vreun complot terorist ci doar fiindca "documentele acestuia nu erau in ordine”.

Autoritatile kenyene nu au confirmat implicarea rezidentului din Danemarca in planurile ce o vizau pe Hillary Clinton, afirma ambasadorul Kenyei. "Autoritatile kenyene nu au confirmat acest lucru. Este o poveste jurnalistica", a declarat acesta.

Solicitat de Politiken, ambasadorul Danemarcei nu a confirmat acest lucru nici el, dar nici nu a negat faptul ca somalezul acuzat de tentativa de omor la adresa caricaturistului, nu ar fi una si aceeasi persoana cu cea arestata anul trecut in Kenya.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.