Obama promite sa lupte impotriva recrutarii tinerilor in Al-Qaida

Lacasuri Ortodoxe: din Washington
Obama promite sa lupte impotriva recrutarii tinerilor in Al-Qaida

Presedintele US, Barack Obama, a promis joi, 7 ianuarie 2010, sa puna in aplicare o noua strategie pentru a lupta impotriva recrutarii tinerilor musulmani in Al-Qaeda, dupa incercarea unui nigerian, in varsta de 23 de ani, de a arunca in aer un avion in ziua de Craciun.


"?tim ca marea majoritate a musulmanilor respinge actiunile Al-Qaida", a declarat Presedintele Statelor Unite in timpul unui discurs ce marca publicarea unui raport privind carentele serviciilor secrete de informatii din SUA, dupa aceasta tentativa.

"Este insa clar ca Al-Qaeda incearca din ce in ce mai mult sa recruteze oameni a caror legatura cu terorismul nu este cunoscuta, nu doar din Orientul Mijlociu, ci si din Africa sau alte locatii", a mai spus acesta.

"Prin urmare am dat ordin serviciului de securitate nationala sa dezvolte o strategie de abordare a problemelor speciale create de recrutii independenti" din gruparea terorista, a mai spus presedintele.

Obama, care a rostit un discurs important in fata musulmanilor, inca de la inceputul mandatului sau la Cairo, a remarcat faptul ca Statele Unite ar trebui sa imbunatateasca in continuare eficacitatea mesajului lor catre aceasta comunitate.

"Trebuie sa fim clari inaintea musulmanilor din intreaga lume, ca Al-Qaida nu le ofera altceva decat viziunea unui viitor in suferinta si moarte, inclusiv prin uciderea colegilor lor musulmani, in timp ce Statele Unite sunt alaturi celor ce-si doresc justitie si progres", a spus presedintele.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.