(VIDEO) O nava scufundata in perioada bizantina, “minunat de bine conservata”, este supusa unor noi cercetari: “Vasul (Nava) Fantoma” din Marea Neagra

Nava Fantoma (vas) din Marea neagra descoperire video (VIDEO) O nava scufundata in perioada bizantina, "minunat de bine conservata", este supusa unor noi cercetari: "Vasul (Nava) Fantoma" din Marea Neagra

Cu sapte ani in urma, cu ocazia celei de-a treia calatorii in Marea Neagra, Dr. Robert Ballard a descoperit o “miraculos de bine conservata epava bizantina”, echipa sa neputand realiza la acea data decat unele fotografii.

©Articol, traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Astazi, conform NationalGeographic, Ballard revine cu o noua tehnologie “state-of-the-art”, si cu un revolutionar robot, in valoare de 1.500.000$, cunoscut sub numele de "Hercules", pentru a excava, pentru prima data, doua nave naufragiate.

Una dintre aceste doua nave este cea mai curata si mai bine conservata epava antica, descoperita vreodata.
Ballard si echipa sa au la dispozitie doar doua saptamani, asa incat acestia trebuie sa lucreze cu maxima precizie in cautarea resturilor "Vasului (nava) Fantoma", din perioada bizantina, "minunat de bine conservat"… din Marea Neagra.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.