“Biserica are nevoie de dinamismul, de zambetul, de stangacia tinerilor, de nonconformismul si de incapatanarea tinerilor – Diac. MARIUS ORMENISAN

Biserica Ortodoxa, caracterizata de foarte multe ori ca fiind uitata undeva in penumbra istoriei si depasita de realitatile contemporane, este un organism viu, efervescent, plin de dinamism, Hristos – capul Bisericii indeamna de foarte multe ori la dinamism, la actiune si nicidecum la comoditate si amorteala.


De un astfel de dinamism, specific tinerilor, este din ce in ce mai mare nevoie in viata fiecaruia, viata care tinde sa fie tot mai cenusie pe fondul unei crize mai mult a duhului decat a materiei.

Biserica are nevoie de dinamismul, de zambetul, de stangacia lor, de nonconformismul si de incapatanarea tinerilor, care, directionate cum se cuvine, fac din tinerii razvratiti, cu cercei in nas si parul colorat, eroi si sfinti.

inchisorile comuniste au topit zeci de vieti ale unor asemenea tineri, care au facut istorie, care au intrat in istorie si se gasesc pe filele calendarelor, acestia prin nonconformismul lor au reusit sa se debaraseze de realitatile mizere vandute atunci ca si acum la un pret atat de ieftin.

in acest sens, pentru a pune in valoare nonconformismul si incapatanarea tinerilor, pe care atat de repede suntem tentati sa le condamnam, Protopopiatul Ortodox Resita, prin Parohia „Sfantul Iosif cel Nou de la Partos” a demarat un ciclu de intalniri si activitati cu tinerii in fiecare seara de miercuri si vineri.

Astfel ca inca din seara zilei de 2 octombrie, in sala de conferinte a Protopopiatului, un grup de tineri au vizionat filmul Edges of the Lord, ce au ca protagonisti tocmai niste tineri, urmand apoi si o serie de comentarii pe marginea actiunii filmului.

Tineri, studenti, elevi ai Liceului Traian Lalescu si nu numai se intalnesc, canta, vizioneaza filme, se joaca, invata si experimenteza mirajul frumos al fiecarei clipe daruite de Dumnezeu, asteptand pe fiecare doritor sa ni se alature grupului nostru de prieteni.

in viitor nadajduim sa obtinem sprijinul autoritatilor si sa demaram o serie de activitati social-misionare in randul caminelor de batrani si copii orfani, sa le redam o bruma de zambet pe chipul brazdat de lacrima singuratatii.

Biserica are nevoie de tineri si tinerii au nevoie de Biserica, iar Biserica este un loc prin excelenta al Libertatii, nu al libertinajului, iar tinerii se pliaza perfect pe acest profil al Bisericii, motiv pentru care asteptam pe cei doritori sa se alature grupului nostru de prieteni, si sa invatam unul de la altul ca viata reprezinta o invitatie la un frumos autentic.

Diac. MARIUS ORMENI?AN

Sursa:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.