Sa marturisim Familia Sfanta, intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa a celebrat familia intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie

Papa a sarbatorit duminica 27 decembrie 2009 familia "intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie", si i-a salutat pe participantii la o demonstratie din Madrid, privind "apararea familiei", inainte de rugaciunea Angelus din Piata Sfantul Petru.


Sa marturisim Familia Sfanta, intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie

Chiar inainte de rugaciune si de traditionalele mesaje transmise credinciosilor in mai multe limbi, Papa a vorbit in limba spaniola "celor care luau parte la sarbatoarea Sfintei Familii" in aceasta duminica la Madrid.

"Unul dintre cele mai mari servicii pe care noi, crestinii, le putem face aproapelui nostru este sa ii oferim marturia noastra pasnica si sigura despre familia intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie, sa o protejam si sa o promovam, pentru ca este de o importanta capitala pentru prezentul si viitorul omenirii", a spus Benedict in limba spaniola.

Sa marturisim Familia Sfanta, intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie

Mii de catolici au participat in aceasta duminica in Madrid, la un miting "pentru apararea familiei", organizat de gruparea religioasa Camino Neocatecumenal si Arhidioceza de Madrid, intr-o tara in care casatoria homosexualilor a fost legalizata inca din 2005.

Dupa rostirea Angelus, Papa Benedict al XVI-lea a luat masa alaturi de aproximativ 150 de oameni saraci si fara adapost, din cartierul Romei, Trastevere.

Cu aceasta ocazie – Angelus de Sfantul ?tefan – Benedict al XVI-lea, zambitor si extrem de relaxat, nu a amintit nimic despre atacul pe care l-a suferit in timpul messei de Craciun.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.