publicat în: Arhivă

Un festival rasaritean care a cucerit Londra: Maslenita ruseasca

Festivalul clatitelor Maslenita in Londra 2011 Festivalul culturii ruse si al artei rusesti, Maslenita se deschide la Londra in aceasta duminica in Trafalgar Square.

Festivalul a devenit atat de popular in ultimii doi ani incat primarul Londrei a mutat locatia de desfasurare a acestuia, de la bancile Tamisei in centrul orasului.

"Capitala britanica este casa unei comunitati mari rusesti si, prin urmare, are deja mai multe puncte comune cu Rusia, in multe domenii, in afaceri, in sport si cultura. Venirea primaverii are loc odata cu festivitatile rusesti ale Maslenitei. Va fi creata o mica insula traditionala ruseasca in inima Londrei: Goliai Maslenita!”, a spus Primarul Londrei, Boris Johnson, citat vineri, 4 martie 2011, de publicatia Izvestia.


Festivalul clatitelor Maslenita in Londra 2011 Duminica dupa-amiaza va avea loc un targ in Trafalgar Square, unde oaspetii se pot cumpara de suprizele festivalului, de gustul delicateselor traditionale rusesti si de principalul simbol al Maslenitei – clatitele cu o varietate de umpluturi.

Stelele muzicii rusesti moderne vor concerta pe scena principala a Pietei.

Maslenita ruseasca in Londra, pentru al treilea an, devine unul dintre cele mai importante evenimente internationale legate de cultura rusa. Zeci de mii de oameni se strang in centrul Londrei, pentru a sarbatori, in fiecare an.

Jurnalul mai constata ca, in cei doi ultimi ani ai festivalului, acesta a devenit atat de popular incat biroul primarului din Londra a decis sa transfere evenimentul din Potters Fields Park de langa Tamisa, in inima orasului – Trafalgar Square.