Conferinta ‘Dragostea care acopera multime de pacate’ – IPS Serafim

Conferinta ‘Dragostea care acopera multime de pacate’ – IPS Serafim

La Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi a avut loc aseara, 16 martie 2010, conferinta cu titlul ‘Dragostea care acopera multime de pacate’, sustinuta de inalt Preasfintitul Parinte Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Roman al Germaniei, Austriei si Luxemburgului si Mitropolitul Ortodox Roman al Germaniei, Europei Centrale si de Nord.


Evenimentul a fost organizat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), filiala Iasi, fiind moderat de Constantin Pavel, presedintele tinerilor ascoreni din Iasi.

‘inalt Preasfintia Sa a facut o marturie a misiunii din Occident, incurajandu-i pe tineri la iubire, pentru ca astfel vor gasi raspuns la intrebarile pe care le au.

De asemenea, IPS Parinte Mitropolit a vorbit despre dragoste ca mod de indumnezeire, dar si despre inima ca salas al dragostei si despre curatirea acesteia’, a declarat Silviu Cluci, coordonatorul Departamentului Credinta-cultura din cadrul ASCOR Iasi.

in aceasta dimineata, IPS Serafim a oficiat slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai inainte sfintite in Paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi.

Reamintim ca, inaltpreasfintitul Parinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord a oficiat duminica, 14 martie, Sfanta Liturghie, alaturi de inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, la Catedrala Mitropolitana „Sfanta Treime” din Sibiu. Cu aceasta ocazie, in Catedrala au fost prezente si delegatiile Bisericilor Ortodoxa si Evanghelica din Germania care au luat parte, zilele trecute, la intalnirea frateasca de la Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus.

©Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.