Papa, intors din calatoria sa in Malta, aniverseaza 5 ani de pontificat

Lacasuri Ortodoxe: din Roma (AFP) – Italia
Papa, intors din calatoria sa in Malta, aniverseaza 5 ani de pontificat

Papa Benedict al XVI-lea s-a intors la Roma, in seara zilei de duminica, 18 aprilie 2010, dintr-o calatorie in Malta, caracterizata printr-o intalnire cu victimele abuzurilor sexuale si totodata printr-o invitatie la adresa celor tineri din aceasta tara, de a apara "valorile crestine".


Aparatul de zbor al Papei, un Airbus A320 Air Malta, a aterizat in jurul orei 20:15 GMT, pe aeroportul militar din Ciampino. Papa Benedict al XVI-lea a fost intampinat la coborarea sa din avion, de Gianni Letta, mana dreapta a premierului Silvio Berlusconi.

Papa si-a "exprimat intristarea si regretul pentru ceea ce au indurat victimele si familiile lor", potrivit Vaticanului, in timp ce participantii la reuniune au asigurat, la randul lor, ca Papa Benedict al XVI-lea a "plans" alaturi de acestia.

Suveranul Pontif a mai cerut, de asemenea, tinerilor din Malta, sa apere valorile crestine, in aceasta perioada de "anti-cultura" a societatii europene, chiar daca acestea se pastreaza inca pe mica insula din Marea Mediterana, unde 95% sunt catolici.

Papa Benedict al XVI-lea celebreaza astazi, 19 aprilie 2010, 5 ani de la pontificatul sau, in compania a numerosi cardinali din intreaga lume, ocazie cu care vor participa impreuna la un dineu.

©traducere si redactare KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 14/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.