Un copil intrerupe audienta Papei, provocand ropote de aplauze

sala Paul al VI lea Vatican Un baiat a intrerupt miercuri, 2 februarie 2011, protocolul audientelor saptamanale ale Papei, dorind sa-l gaseasca pe Benedict al XVI-lea, potrivit jurnali?tilor AFP. Pe parcursul ceremoniei din sala Paul al VI-lea, baiatul, in varsta de aproximativ 6 ani, de origine braziliana, dupa cum au declarat martorii, s-a strecurat in fata papei, in timp ce ii erau prezentate delegatiile pelerinilor de limba portugheza.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


La audienta participau circa 3000 de persoane, a declarat Vaticanul.

Papa a zambit acestui neasteptat invitat ce purta un pulover cu dungi galbene si negre, a schimbat cateva cuvinte cu el, dupa care l-a binecuvantat.

Patrunderea baiatului printre fortele de securitate a fost posibila datorita unui semn discret al secretarului papei, monseignorul Georg Gänswein.

Scena i-a incantat pe multi dintre participanti, rasplatindu-l pe copil cu ropot de aplauze, in timp ce acesta se amesteca intre pelerini.

La sfarsitul audientei, papa i-a salutat in special pe reprezentantii carnavalului de la Köln (Germania), care purtau costume colorate in stil medieval.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.