Federatia Luterana Mondiala, de acord cu dialogul cu romano-catolicii si menonitii

Federatia Luterana Mondiala, de acord cu dialogul cu romano-catolicii si menonitii

La intrunirea de la Geneva, care s-a incheiat in data de 14 iunie 2011 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Consiliul Federatiei Mondiale Luterane a aprobat planurile de discutii care ii vor include pe luterani, romano-catolici si menoniti, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Au fost facute recomandari pentru crearea unei Comisii de Dialog Trilaterale, compusa din patru reprezentanti ai fiecarei grupari.

Potrivit unui comunicat de presa recent, Consiliul a solicitat secretarului general Rev. Martin Junge, in consultare cu Bisericile membre, sa identifice si sa propuna numele membrilor luterani ai Comisiei, luand in considerare reprezentarea regionala, precum si familiarizarea cu partenerii ecumenici si cu aspectele care urmeaza sa fie discutate.

Junge a mai solicitat, de asemenea, continuarea procesului de pregatire a Comisiei Internationale luterano-penticostale si raportarea progreselor inregistrate la viitoarea intalnire a Consiliului, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.