Chitantier unic, destinat preotilor, pentru inregistrarea donatiilor legate de Catedrala Mantuirii Neamului

Chitantier unic, destinat preotilor, pentru inregistrarea donatiilor legate de Catedrala Mantuirii Neamului

Chitantier unic destinat preotilor pentru inregistrarea donatiilor legate de Catedrala Mantuirii Neamului Este posibil ca, in viitorul apropiat, fiecare preot sa detina "un chitantier special unic de inregistrare a donatiilor pentru Catedrala Mantuirii Neamului", dupa cum afirma Patriarhia Romana.

Solutia nu a fost inca prezentata clerului, intrucat aflam ca ea va urma sa fie propusa de catre Cancelaria Sfantului Sinod in perioada imediat urmatoare.

©Un articol scris si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Informatia reiese din randurile unui articol-raspuns al Patriarhiei Romane adresat unei ziariste care, printr-un material lasa sa se inteleaga ca fondurile destinate Catedralei Mantuirii Neamului nu sunt colectate in conditii foarte clare, fapt care s-ar fi reflectat in marirea taxelor pentru serviciile oferite de preoti mirenilor.

Noile "principii" ce vor fi propuse "la proxima sedinta a Sfantului Sinod din zilele de 16-17 februarie 2011", legate de colectarea de fonduri, vor urmari asigurarea "transparentei" si evitarea eventualelor confuzii cu alte donatii din parohie.

Catedrala Mantuirii Neamului, in prezent se afla deja in lucru, finalizandu-se pana in acest moment "lucrarile de amenajare a santierului", "racordarile la utilitati" si executandu-se sapaturi pentru fundatii.

Modalitatea de plata cea mai mediatizata pana in acest moment, raman conturile special deschise de Patriarhie, destinate exclusiv obiectivului:

Cont BCR (ROL): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109 Sucursala Sector 4, Bucure?ti

Cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 Sucursala Sector 4, Bucure?ti

Cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 Sucursala Sector 4, Bucure?ti

Prin masurile ce urmeaza sa fie propuse in urmatoarea sedinta a Sfantului Sinod, in 16-17 februarie 2011, Patriarhia Romana mai are in vedere si evitarea "tentatiei deturnarii in alte scopuri a donatiilor pentru construirea viitoarei Catedrale Patriarhale", de catre preotii pe care aceasta ii formeaza.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.