In timp ce majoritatea tarilor europene se dispenseaza de religie, Statul Rus o sprijina prin masuri concrete si nu concepe o dezvoltare puternica fara credinta.

Lacasuri Ortodoxe: Verhniaia IVOLGA (Rusia)
In timp ce majoritatea tarilor europene se dispenseaza de religie, Statul Rus o sprijina prin masuri concrete si nu concepe o dezvoltare puternica fara credinta. Medvedev, a vizitat cea mai mare manastire budista din Rusia.


Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat luni, in timpul unei vizite efectuate in cea mai mare manastire budista din Rusia, ca relatiile dintre religiile traditionale si Stat sunt pe "calea cea buna".

"Vizita mea in comunitatea dvs. dovedeste ca relatiile dintre religiile traditionale si Stat sunt pe drumul cel bun", a spus presedintele Medvedev, aflat la manastirea Ivolguinski, in Siberia.

"Avem toate resursele necesare pentru a promova dezvoltarea religiilor care exista in Rusia de secole, inclusiv budismul", a spus acesta in timpul vizitei sale in Buriatia, o regiune in apropierea Mongoliei.

"Ca lider al tarii, mi se pare necesar sa consolidam relatiile dintre stat si religiile traditionale, in asa maniera incat sa ajute la dezvoltarea Rusiei", a spus Medvedev, la un ceai servit alaturi de cativa calugari.

El a amintit cu acest prilej ca autoritatile ruse au luat recent decizia de a include bazele culturii religioase in programa de invatamant a scolilor si a creat locuri de munca pentru preoti in cadrul fortelor armate.

La randul sau, superiorul comunitatii, Hambo Lama Damba Aïoucheïev, a afirmat ca budistii rusi ar putea sa se subventioneze singuri, in ciuda perioadei dificile cu care se confrunta tara – afectata de criza economica si financiara

"Am restabilit toate fluxurile budismului, care au existat in Rusia inainte de revolutia din 1917, si sunt acum in masura sa ne formam singuri preotii", a declarat Lama.

Scopul unic al acestora este de a "sluji cu credinta" si de a nu "cere nimic in schimb", a adaugat el.

Aceasta este prima vizita, in 16 de ani, a unui presedinte rus la manastirea Ivolguinskï, conform calugarilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.