publicat în: Arhivă

Biserica din Suedia reclamata pentru publicitatea facuta filmului Bruno

Lacasuri Ortodoxe: din Stockholm, 30 iulie 2009

Biserica din Suedia reclamata pentru ca a facut publicitate filmului Bruno

Biserica Evanghelica din Suedia a starnit mania credinciosilor, prin publicitatea facuta filmului "Bruno", al actorului britanic Sacha Baron Cohen, care joaca rolul unui jurnalist austriac excentric, „homosexual la moda”.


Publicitatea suparatoare, publicata pe pagina de internet a Jurnalului Oficial al primei congregatii protestante din tarile scandinave, Kyrkan Tidning (Jurnalul Bisericii), il arata (inainte de a fi retrasa) pe personajul central, in tinuta lejera, in mijlocul anunturilor umanitare si religioase.

Ramura suedeza a Armatei Salutului, care avea un alt banner plasat pe site-ul Kyrkan Tidning, s-a declarat deranjata sa apara alaturi de asa-numitul reporter austriac „la moda”.

"Filmul este in dezacord cu valorile noastre, reprezentand un stil de viata pe care nu il admitem", a declarat miercuri directorul Armatei Salutului din Suedia, Victor Poke, in editia online a jurnalului suedez Dagens Nyheter.

Publicitatea cuprindea un clip al filmului Bruno, in care personajul aparea „foarte lejer imbracat", recunoaste redactorul sef al Kyrkan Tidning, Dag Tuvelius.

"Mai multi cititori ne-au cerut retragerea acestui clip, iar unul sau doi au fost chiar foarte iritati", a spus Tuvelius, caruia nu i se pare deloc deplasat sa faca reclama acestei comedii brute.

"Cred ca Bruno este un film caruia puteam sa-i facem publicitate", a mai spus acesta.

Biserica din Suedia, care s-a separat de Statul suedez inca din 2000, numara aproape 7 milioane de membri intr-o tara cu putin peste 9 milioane de locuitori.