Retragerea unui joc video ce ii reprezenta pe Iisus si Mohamed, angajati intr-o lupta pana la moarte – protestul nu a venit din partea crestinilor ci a musulmanilor

Editorul unui joc video, care se folosea de imaginea lui Mohamed dar si de a lui Iisus, angajati intr-o lupta pana la moarte, a anuntat ieri, 28 aprilie 2009, retragerea acestuia, in urma unui protest organizat de Conferinta Islamica (OCI).


"Astazi, dupa o declaratie oficiala a OCI, ne-am decis sa retragem jocul „Faith Fighter" de pe site-ul nostru", a declarat editorul italian Molleindustria, pe Internet.

El a explicat ca acest joc a fost conceput ca mijloc de lupta impotriva intolerantei, cu un stil ironic si, bineinteles, folosind personaje de benzi desenate.

Un purtator de cuvant al Observatorului OCI a spus intr-un comunicat, emis cu zile in urma, ca site-ul metro.co.uk a anuntat "lansarea jocului on-line „Faith Fighter" (de catre alt producator – n.LO.), ilustrand personaje cum ar fi Iisus si profetul Mohamed, angajati intr-o lupta pana la moarte."

El a subliniat ca "jocul" are "un continut provocator si jignitor pentru toti crestinii si musulmanii si (…) nu numai ca nu ajuta, dar incita la intoleranta", aceasta afirmatie fiind facuta inainte de a face apel la dezvoltatorii site-ului web care gazduiau "jocul retras de pe net".

Islamul a interzis reprezentarea lui Mohamed si publicarea unor caricaturi cu acest profet al Islamului, in septembrie 2005, in cotidianul danez Jyllands-Posten, care provocase demonstratii violente in mai multe tari musulmane.

Cu sediul la Jeddah, in vestul Arabiei Saudita, OCI reuneste 57 de membri si reprezinta 1.3 miliarde de musulmani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.