AZEC ia pozitie fata de pseudo-anchetele de tipul celei ce il viza pe IPS Mitropolit Bartolomeu Anania

Asociatia Ziaristilor si Editorilor Crestini (AZEC) trage un semnal de alarma privind degradarea continua a spatiului nostru mediatic prin articole de pseudo-ancheta precum cele semnate recent de Mirela Corlatean in Evenimentul Zilei.


Avandu-l drept tinta pe Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, articolul citat pare ca nu lasa nicio stratagema nefolosita pentru a induce publicului o anumita cheie a lecturii: folosirea pe post de "note informative" a unor "declaratii"; punerea la un loc a catorva fragmente de arhiva cu Memoriile celui in cauza; declansarea unui veritabil proces de intentie pentru ca in final sa avem parte de transformarea unui adevarat luptator anticomunist in banal informator, victima "inocenta" a acestuia fiind raposatul Mitropolit Antonie Plamadeala.

Asociatia Ziaristilor si Editorilor Crestini (AZEC) isi exprima dezaprobarea ferma fata de cei care, in mass-media fiind, uita ca misiunea lor profesionala este corecta informare a publicului.

Credem ca furibunda campanie electorala sub al carui nefericit semn a stat Romania pe toata durata anului 2009 trebuie sa se incheie. Este vremea concluziilor, nu doar pentru partidele politice sau pentru sponsorii lor, ci inclusiv pentru actorii media care in ultimele luni au reusit, la propriu, sa ofere un spectacol nu dintre cele mai izbutite ori necesare.

Articole precum cele din Evenimentul Zilei continua, din pacate, acel mod de a face jurnalism pe care o Romanie europeana si matura nu il merita.

Razvan Bucuroiu, Presedinte AZEC

12 ianuarie 2010

SURSA: Radio Dobrogea