Rusia va construi un centru cultural-spiritual in Paris

Rusia a castigat un concurs pentru achizitionarea unui teren in Paris

Dupa cum au anuntat responsabili din cadrul Guvernului Federatiei Ruse, pe acest lot, situat in centrul Parisului, va fi construit centrul cultural-spiritual rus al Patriarhiei Moscovei. Este vorba de construirea unei catedrale ortodoxe si a unui seminar.


Pentru prima data in istoria contemporana, Rusia achizitioneaza un lot de pamant peste hotare pentru construirea unui centru spiritual.

In acest moment, pe terenul achizitionat de Rusia este amplasata o cladire ce apartine serviciului „Meteo-France", care in timp de doi ani va trebui sa il paraseasca.

Problema crearii acestui centru a fost pusa de catre vrednicul de pomenire Patriarh Alexei al II-lea, in timpul vizitei sale in Franta, in octombrie 2007.

MITROPOLIA REPUBLICII MOLDOVA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.