Friday 17 june 2011

Parohul unei biserici ortodoxe din Islanda pleaca in concediu si lasa icoana din biserica sa in grija unei biserici catolice

Catedrala Hristos Imparatul Landakotskirkia Parohul unei biserici ortodoxe din Islanda, pleaca in concediu si lasa icoana din biserica sa in grija unei biserici catolice

Parohul bisericii ortodoxe rusesti din Islanda, preotul Timofei Zolotuskii, inainte de a pleca in concediul de vara, i-a cerut comunitatii catolice din aceasta tara sa aiba grija de o Icoana a Maicii Domnului, informeaza serviciul special de presa LONews.

Iin cadrul unei adevarate procesiuni, copia Icoanei Vladimir din Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae a fost mutata in Catedrala Episcopiei Catolice din Islanda – Catedrala Hristos imparatul (Landakotskirkia), conform declaratiilor parintelui Timofei pentu Interfax.

Decizia transferarii icoanei a fost luata in scopul pastrarii in conditii de siguranta in timpul „pauzei in slujirea la Altarul bisericii ortodoxe, pe perioada in care parohul se afla in concediu.

Se presupune ca icoana va fi in principal pastrata intr-o manastire de calugarite catolice, situata nu departe de catedrala de pe aceeasi strada cu biserica ortodoxa – informeaza serviciul special de presa LONews.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.