“Colectii satesti din Romania. Patrimoniu si identitate locala”  – expozitia “Pe urmele timpului” (Muzeul Judetean Olt – Slatina)

Pe urmele timpului

Expozitia "Pe urmele timpului" va fi vernisata marti, 5 octombrie 2010, la Muzeul Judetean Olt, Slatina, unde va putea fi vizitata pana pe 24 octombrie.

Programul cultural "Colectii satesti din Romania. Patrimoniu si identitate locala" are ca obiectiv pe termen lung acordarea unui ajutor specializat colectionarilor de obiecte etnografice din zona rurala care au infiintat sau sunt pe cale sa infiinteze un muzeu particular, in lipsa unei legislatii care sa includa si astfel de initiative pro-patrimoniu.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Am descoperit multi astfel de entuziasti, in toata tara, suntem in bune relatii cu multi dintre ei, pe 14 dintre ei i-am vizitat, apoi i-am invitat la muzeu, unde i-am invatat ce stim si le poate fi de folos, prin stagii de formare cu specialisti. impreuna cu ei am adus la Bucuresti, in 2008 si 2009, minunate colectii satesti din Romania.

Pentru a atrage atentia opiniei publice asupra acestor initiative, Muzeul Taranului Roman va organiza in 2010 o expozitie itineranta de fotografie, cu imagini din toate cele 14 colectii, cu sprijinul urmatoarelor muzee: Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul National al Carpatilor Rasariteni, Complexul National Muzeal ASTRA si Muzeul Judetean Olt.

MTR aduce fotografiile, iar invitatii sai, colectionarii originari din zona muzeelor-gazda, expun obiecte din colectiile proprii: Aurel Flutur si Keri Gaspar la Oradea, Doina Dobrean si Lajos Szocs la Miercurea-Ciuc, Ileana Morariu la Sibiu si Constantin Nitu la Slatina.

Expozitia a mai fost:
2 – 25 iulie 2010, la Muzeul Tarii Crisurilor, Oradea
29 iulie – 26 august 2010, la Complexul National Muzeal ASTRA, Sibiu
31 august – 30 septembrie 2010, la Muzeul National al Carpatilor Rasariteni, Miercurea-Ciuc

Lacasuri Ortodoxe® este partener media oficial al Muzeului Taranului Roman

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.