Moscova, ingrijorata profund de tensiunile religioase din Liban

alexander LucaseviciMoscova, ingrijorata profund de tensiunile religioase din Liban

Rapoartele referitoare la confruntarile ce au loc in nordul Libanului au starnit ingrijorarea profunda a Moscovei.

“Moscova a fost alarmata in ce priveste escaladarea tensiunilor inter-confesionale in partea de nord a Libanului, in conditiile in care guvernul nou format, condus de Najib Mikati, si-a inceput in cele din urma lucrul, dupa consultari prelungite”, a declarat purtatorul de cuvant oficial al Ministerului Rus de externe, Alexander Lukasevici, intr-un comunicat, informeaza Serviciul special de presa LONews.

Ciocnirile dintre suporterii ramurilor sunnite si alawite ale Islamului, in orasul libanez de nord Tripoli, au escaladat, transformandu-se in confruntari armate, in care sapte persoane, inclusiv un tehnician, au fost ucise, si alte zeci de persoane au fost ranite, determinand guvernul sa isi mute trupele si dispozitivele militare in oras, pentru a opri varsarea de sange si pentru a preveni noi violente.

“Speram ca factiunile rivale libaneze vor lua masurile necesare evitarii repetarii unor astfel de evenimente si restabilirii atmosferei de cooperare intre toti libanezii, indiferent de apartenenta lor confesionala”, se spune in declaratie, dupa cum informeaza Serviciul special de presa LONews.

Aceasta este singura modalitate de asigurare a pacii, calmului si unitatii nationale a Libanului, se mai arata in comunicat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.