Despre vizita Patriarhului Ecumenic in Bulgaria (rezumat)

in timpul conversatiei avute cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, presedintele bulgar Georgi Parvanov si-a exprimat sprijinul deplin pentru redeschiderea ?colii Teologice din Halki si a multumit Patriarhiei Ecumenice pentru rolul jucat in unitatea Bisericii Bulgare si in eliberarea prizonierilor bulgari din Libia.

©Un articol tradus si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


La randul sau, Patriarhul a felicitat gazda, pentru aderarea tarii sale, in majoritate ortodoxa, la Uniunea Europeana, si pentru colaborarea armonioasa dintre Biserica si Statul Bulgar.

Cele doua parti au subliniat renasterea Ortodoxiei in Bulgaria in perioada post-comunista, marcata de construirea mai multor biserici si institutii bisericesti si printr-o participare puternica a credinciosilor la viata Bisericii.

Anterior, Patriarhul Ecumenic s-a intalnit cu Patriarhul Maxim, la Catedrala Patriarhala Sfantul Alexander Nevski, in prezenta membrilor ierarhiei si a ministrului emigrarii.

Patriarhul Maxim l-a felicitat pe Patriarhul Ecumenic pentru titlul de Doctor Honoris Causa, primit din partea Universitatii de medicina din Philippoupolis si pentru munca sa pentru unitatea Ortodoxiei. Patriarhul Bartolomeu a precizat ca primirea si onorurile au demonstrat dragostea, respectul si recunostinta poporului bulgar fata de Patriarhia Ecumenica.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 29/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.