Criminalul care l-a ucis pe episcopul catolic Luigi Padovese se scuza printr-o revelatie

Lacasuri Ortodoxe: din Ankara / AFP
Criminalul care l-a ucis pe episcopul catolic Luigi Padovese se scuza printr-o “revelatie”

Criminalul Episcopului Luigi Padovese, reprezentant al Bisericii Catolice in Turcia, a declarat politiei ca a actionat dupa ce a avut o “revelatie" divina, a declarat astazi, vineri, 4 iunie 2010, mass-media din Turcia.


Murat Altun, in varsta de 26 de ani, a facut marturisirea in timpul interogatoriilor de joi, in urma uciderii prin injunghiere a prelatului italian, in varsta de 63 de ani, in gradina casei sale din Iskenderun, in sudul Turciei, spun ziarele.

"Am avut o revelatie si l-am ucis", a spus acesta anchetatorilor, conform canalului de stiri NTV si ziarului Milliyet.

Suspectul, care s-a convertit la catolicism, a fost deferit justitiei din Iskenderun, joi, fiind acuzat de crima.

Acesta a fost mai mult de patru ani sofer al “Vicarului Apostolic de Anatolia si presedintelui Conferintei Episcopale turce” (TCE), si a parasit sectia de psihiatrie a unui spital cu cateva zile in urma, dupa ce a primit un tratament, potrivit presei.

Potrivit anchetei preliminare, nu ar fi un act motivat politic, a tinut sa indice rapid Celalettin Lekesiz Mehmet, guvernator local.

Ultimii ani au fost marcati de mai multe atacuri violente, unele dintre ele mortale, impotriva comunitatii catolice din Turcia, o tara cu o majoritate covarsitoare musulmana.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.