Wednesday 3 february 2010

“Suferinta mare” a episcopilor algerieni, dupa distrugerea unui locas de cult crestin protestant

Lacasuri Ortodoxe: din Alger / Algeria
"Suferinta mare" a episcopilor algerieni, dupa distrugerea unui locas de cult crestin protestant

Episcopii din Algeria si-au exprimat "marea durere" dupa distrugerea unei biserici protestante, la inceputul lunii ianuarie, in Tizi Ouzou, in estul Alger, si se arata "foarte preocupati de obstructionarea practicarii cultului crestin in aceasta tara", afirma o declaratie primita vineri, 29 ianuarie 2010, de AFP.


Reuniti in perioada 24-25 ianuarie in Alger, "episcopii Algeriei si-au exprimat in comun marea durere privind incendierea si distrugerea Altarului comunitatii protestante Tafat, din Tizi-Ouzou", arata textul.

Episcopii au ajuns "la momentul unei analize comune privind situatia grava intampinata de unii crestini algerieni" si sunt "foarte preocupati de obstacolele ce apar pe alocuri, vizand practicarea cultului crestin" in Algeria.

"Suferinta mare" a episcopilor algerieni, dupa distrugerea unui locas de cult crestin protestant

Acestia "sunt profund intristati si nu-si pot ascunde indignarea vizavi de profanarea simbolurilor crestine, la o aceeasi dimensiune in care sunt scandalizati, dealtfel, si atunci cand afla ca semnele religiei musulmane ar fi profanate in orice alta tara din lume", adauga ei.

Declaratia este semnata de catre Arhiepiscopul de Alger, Ghaleb Bader, si de episcopii din Oran, Alphonse Georger, din Laghouat-Ghardaia, Claude Rault, si din Constantin-Hippon, Paul Desfarges.

"Suferinta mare" a episcopilor algerieni, dupa distrugerea unui locas de cult crestin protestant

Presedintele Bisericii Evanghelice din Algeria (APE), Mustapha Krim, a declarat pentru AFP ca crestinii algerieni au fost "impiedicati, in data de 9 ianuarie 2010, sa isi oficieze slujba", intr-o locatie deschisa recent in Tizi Ouzou . “Biserica a fost deteriorata", a adaugat el, acuzandu-i pe islamisti.

Neagreat de autoritati, sediul fusese deja vizat, de la Craciun, prin manifestarile unui grup de “rezidenti ai oraselor din jur”, care au incomodat oficierea slujbei.

Exercitarea unui cult, musulman sau ne-musulman, este conditionata in Algeria de obtinerea unei agrementari privind stabilirea locului de cult, si a unei alte agrementari pentru predicator, conform unei legi adoptate in februarie 2006.

©CARMEN_Ana Radu / redactie Lacasuri Ortodoxe 2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.