Un Sfant necunoscut – Parintele Protosinghel Nicodim Bujor de la Manastirea Cernica

Pr Protos Nicodim Bujor -  Manastirea Cernica Parintele Protosinghel Nicodim Bujor de la Manastirea Cernica a trecut la cele vesnice In seara zilei de 30 ianuarie 2011, la varsta de 95 de ani, fiind Inmormantat la 1 februarie In cimitirul acestui sfant asezamant.

Viata sa este o pilda de blandete si de iubire fata de Dumnezeu, fata de sfintii Sai si fata de oameni.
Nascut la 5 mai 1915 In Piatra Neamt, si-a Inchinat viata lui Dumnezeu intrand In monahism la 8 septembrie 1942 la Manastirea Cernica.


SocialTwist Tell-a-Friend

Inca din aceasta perioada alcatuieste un acatist In cinstea Sfantului Calinic din proprie initiativa si cu dorinta sincera de a-l cinsti In mod special pe acest ierarh ca pe un mare sfant roman. Pornirea lui sincera este Incununata de bucuria canonizarii Sfantului Calinic peste putina vreme, In 1955, cand slujeste ca diacon si se implica cu tot sufletul In organizarea evenimentului.

Pr Protos Nicodim Bujor -  Manastirea Cernica In timpul regimului comunist este alaturi de initiatorii miscarii „Rugului aprins", participand Impreuna cu Parintele Dumitru Staniloae, Benedict Ghius, Daniil Sandu Tudor, Alexandru Mironescu si altii la miscarea de revitalizare a spiritualitatii crestine In tara noastra.

Parintele Nicodim Bujor este un exemplu vrednic de urmat ca aparator al credintei si vietii In Hristos. De la el ne-au ramas pilda de rugaciune catre sfinti, lumina curatiei de pe chipul sau bland si bucuria de a fi crestin. Sa-i urmam viata si sa ne rugam cum a facut-o si ne-a Invatat el!

Prof.univ.dr. Gheorghe F. Anghelescu
Prep.univ.drd. Ionut Chircalan

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.