publicat în: Arhivă

Istoriografia romanilor din Ungaria 1920

Istoriografia romanilor din Ungaria 1920 2010  Intre deziderat si realitate Istoriografia romanilor din Ungaria 1920–2010. Intre deziderat si realitate – Istoric Gabriel Moisa

Miercuri, 10 noiembrie 2010, la sediul Uniunii Culturale a Romanilor din Ungaria, de la Giula, a fost lansat volumul „Istoriografia romanilor din Ungaria 1920–2010. intre deziderat si realitate”, apartinand istoricului si profesorului universitar oradean Gabriel Moisa, informeaza Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Pornita indirect, din necesitati legate de studiu, cercetarea efectuata de istoricul Gabriel Moisa s-a intins pe parcursul a aproape 4 ani si a cuprins toate studiile legate de istoria comunitatii romanesti din Ungaria, care au vazut lumina tiparului sub diferite forme, in perioada mentionata (1920-2010, dupa Tratatul de Pace de la Trianon si pana in prezent).

Cartea a fost prezentata nu cu mult timp inainte, tot de catre autor si de Doamna Maria Berényi, la emisiunea „Ca la carte”, a Domnului Cristian Tabara, de pe TVR 1.

Structurata pe 6 capitole, cartea prezinta atat un scurt istoric al comunitatii romanesti din Ungaria, cat si alte informatii sintetice care abordeaza tema propusa, mai aflam de la Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria, citat de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010