S-a mutat la Domnul, parintele arhidiacon Teofilact Ciobica, martor al descoperirii mormantului Sfantului Voievod Stefan cel Mare

S-a mutat la Domnul, parintele arhidiacon Teofilact Ciobica, martor al descoperirii mormantului Sfantului Voievod Stefan cel Mare

Zilele trecute s-a mutat la Domnul, parintele arhidiacon Teofilact Ciobica, vietuitor statornic la Manastirea Putna din anul 1945, informeaza ‘Ziarul Lumina’, citat de centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

Mai multe informatii despre viata parintelui a oferit parintele arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor:


„Parintele Teofilact face parte din vechea generatie a Manastirii Putna, alaturi de insemnati duhovnici si ierarhi ai Bisericii noastre.

in indelungata perioada de 65 de ani de vietuire neintrerupta in Manastirea Putna, el a cunoscut foarte multi calugari putneni si a participat la lucrarile arheologice din anii ‘50-‘60, cand a fost descoperit mormantul Sfantului Voievod ?tefan cel Mare.

Era din acest punct de vedere un martor pretios. Cunostea foarte bine istoria manastirii si a lasat pretioase insemnari despre calugarii de alta data si despre episcopii care au avut legaturi cu Manastirea Putna. Meritul sau cel mai mare este acela de a fi realizat un studiu sau un pomelnic complet al staretilor manastirii Putna de la intemeiere si pana in prezent. A fost colaborator al publicatiei ‘Telegraful Roman’ si al mai multor ziare sucevene”.

inmormantarea va avea loc maine, 22 aprilie 2010, la Manastirea Putna, in jurul orei 11.00.

Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.