(VIDEO) Medvedev si Kusturica decorati de Biserica Ortodoxa Rusa

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Medvedev si Kusturica decorati de Biserica Ortodoxa Rusa

Presedintele rus Dmitri Medvedev si regizorul sarb Emir Kusturica au fost decorati joi, 21 ianuarie 2010, de catre Biserica Ortodoxa Rusa, pentru "intarirea unitatii popoarelor ortodoxe", au raportat agentiile de presa ruse.


Medvedev si Kusturica decorati de Biserica Ortodoxa Rusa

Patriarhul Kirill i-a oferit o decoratie sefului statului rus, pentru ajutor in "dezvoltarea cu succes a relatiilor dintre Biserica si Stat", in cadrul unei ceremonii oficiate la Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.

"in ultimele doua decenii, Statul si Biserica Ortodoxa au colaborat cu succes in educatia tinerilor si in mentinerea traditiilor nationale", a spus Medvedev.

Medvedev si Kusturica decorati de Biserica Ortodoxa Rusa

Medvedev a mai promis ca banii care au insotit decoratia vor fi oferiti unei organizatii caritabile, care este responsabila cu reconstructia manastirilor si a unor orfelinate.

Premiul era cuprins undeva intre 20.000 si 50.000 de dolari.

Medvedev si Kusturica decorati de Biserica Ortodoxa Rusa

Emir Kusturica a fost premiat si el pentru "dezvoltarea cinematografiei sarbe, a culturii si a traditiilor spirituale.

Biserica Rusa i-a oferit, de asemenea, un premiu Patriarhului Suprem (catolicos) Karekin al II-lea, seful Bisericii Apostolice Armene (ortodoxe), pentru "promovarea valorilor crestine".

Ana-Carmen / redactie

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.