Ortodoxie si Arta in Babeni – Ramnic, o tabara de creatie pentru tinerii plasticieni din cercul “Dialog plastic”

Tabara de pictura „Ortodoxie si Arta” In Arhiepiscopia Ramnicului

Proiectul a fost initiat de Casa de Cultura „Dragos Vranceanu”, In colaborare cu Centrul Judetean pentru Cercetarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului, dupa cum ne informeaza, printr-o scrisoare trimisa pe adresa Redactiei Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant al acestei Arhiepiscopii in relatia cu media.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-Christian


Aceasta a III-a editie a Taberei de pictura pentru copii si tineri "Ortodoxie si Arta" a fost organizata In perioada 16 – 22 august 2010,.

Ea a cuprins un grup de 12 copii si tineri cu varste cuprinse Intre 8 – 21 ani care In primele trei zile au vizitat manastirile Bistrita, Dintr-un Lemn, si Cozia, iar In urmatoarele patru zile au fost gazduiti In statiunile Voineasa si Vidra.

Tinerii plasticieni abordeaza In cadrul creatiilor lor, diverse teme, pornind de la pictura cu tema religioasa, icoana pe lemn sau sticla, la peisaje, portrete, fotografie si grafica.
Initiatorii si coordonatorii taberei sunt Doamna Mioara Comanescu Plop, profesor de arta plastica In cadrul CJCPCT Valcea, si Parintele Emil Radulescu de la Parohia "Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil" Babeni I – Ungureni.
Majoritatea tinerilor plasticieni sunt membrii ai cercului de pictura "Dialog plastic" organizat In cadrul Casei de Cultura din Babeni unde saptamanal se organizeaza cu sprijinul CJCPCT Valcea, cursuri de initiere si perfectionare, copiii castigand cu talentul lor numeroase concursuri judetene si nationale.

De imaginatia, talentul si inspiratia cromatica a tinerilor pictori, iubitorii de arta se pot bucura In cadrul vernisajului expozitiei ce va avea loc In holul casei de cultura „ Dragos Vranceanu” din Babeni, sambata 4 septembrie 2010, In contextul celei de a 39-a editii a Festivalului folcloric „La Izvorul Dorului”, precum si In cadrul expozitiei „Icoana sufletului meu”, prilejuita de Sarbatoarea Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos, organizata In cadrul Comlexului Cultural Religios „Sfantul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 30/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.