publicat în: Arhivă

Slujba Vecerniei – celei de a doua Invieri la Arhiepiscopia Ramnicului

Slujba Vecerniei – celei de a doua Invieri, in Arhiepiscopia Ramnicului

Astazi, 4 aprilie 2010, In Ziua Invierii Domnului, pe un podium amenajat In aer liber In fata Catedralei Arhiepiscopale, a avut loc Slujba celei de a doua Invieri, cu citirea Sfintei Evanghelii In 12 limbi, oficiata de catre un sobor de preoti si diaconi de la parohiile din Ramnicu Valcea In frunte cu Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul.


Raspunsurile la strana au fost date de catre Corala “Sfantul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale.

La sfarsitul slujbei, Preasfintitul Parinte Emilian, a tinut un cuvant de Invatatura In care a evidentiat adevarata semnificatie a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, explicand si simbolistica citirii Sfintei Evanghelii In cele 12 limbi.

Dupa slujba grupul de copii “Mireasma Zorilor”, condus de studenta Elena Cuculici din parohia Nemoiu, com Amarasti, protopopiatul Dragasani, jud Valcea, a sustinut un frumos program de cantari religioase dedicate Invierii Domnului.

La aceasta sfanta slujba savarsita In fata Catedralei Arhiepiscopale au participat numerosi credinciosi din municipiul Ramnicu Valcea si din Imprejurimi, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat.

Scrisoare oferita Lacasuri Ortodoxe de Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

©redactare Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 12/2010