Centrul Social Sfanta Mucenita Filofteia din Mierlesti, Valcea, a fost sfintit

Centrul Social Cultural pentru copii si tineri Sfanta Mucenita Filofteia Centrul Social – Cultural pentru copii si tineri „Sfanta Mucenita Filofteia” din incinta bisericii parohiale „Intrarea In Biserica a Maicii Domnului” din Parohia Mierlesti, a fost ridicat la initiativa parintelui paroh Marian Codrut ?ogor, cu sprijinul financiar al Primariei Barbatesti prin domnul Constantin Banacu, Primarul comunei si al enoriasilor parohiei – dupa cum informeaza, printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant relatii-media al Arhiepiscopiei Ramnicului.
©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Referitor la destinatia noului centru social parintele Marian ?ogor a subliniat: „In noul obiectiv al comunitatii noastre locale, elevii si tinerii din parohie au posibilitatea sa-si petreaca o parte a timpului liber Intr-o atmosfera decenta, prin prezenta preotului paroh, a cadrelor didactice, a personalului specializat din Primarie, urmarindu-se totodata si rezolvarea altor probleme de natura sociala cu care se confrunta tinerii din zilele noastre – reducerea comportamentelor lor disfunctionale cum ar fi: comportament agresiv, risc social ridicat, tendinte de marginalizare, comportament deviant.”

Centrul Social Cultural pentru copii si tineri Sfanta Mucenita Filofteia

In Duminica a XXX-a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca la Biserica cu hramul „Intrarea In Biserica a Maicii Domnului” din Parohia Mierlesti, comuna Barbatesti, Protoieria Horezu, judetul Valcea.

La eveniment a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, care la finalul Sfintei Liturghii, a rostit un cuvant de Invatatura, In care a explicat pericopa Evanghelica citita, unde Mantuitorul nostru Iisus Hristos Ii arata Dregatorului bogat Poruncile Legii ce trebuiesc pazite si ce trebuie sa faca pentru a castiga viata cea vesnica.

Acordarea gradului de Iconom stavrofor

Dupa Sfanta Liturghie a avut loc sfintirea Centrului Social – Cultural pentru copii si tineri „Sfanta Mucenita Filofteia” din incinta bisericii parohiale. Slujba a fost oficiata de Inaltpresfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. La finalul slujbei de sfintire Preasfintitul Emilian a rostit un cuvant de binecuvantare: „Daca ne rugam si credem In nemurirea sufletului si In viata vesnica, atunci nadejdea noastra aduce mangaiere, dragoste si milostenie pentru fratii nostri cei Intru Hristos aflati In necaz si In suferinta… Ctitorilor si tuturor celor care v-ati ostenit la ridicarea acestui asezamant sa va dea Dumnezeu sanatate, roade bogate si bucuria faptelor bune”, a spus Preasfintia Sa.

Dupa cuvantul de Invatatura, Preasfintitul Parinte Emilian a citit rugaciunea de dezlegare de pacate pentru toti credinciosii prezenti, dupa care a urmat slujba de pomenire a ctitorilor, binefacatorilor si ostenitorilor acestui sfant locas.

Biserica Intrarea in Biserica a Maicii Domnului  Parohia Mierlesti Valcea

Pentru activitatea pastorala desfasurata In cadrul Parohiei Mierlesti, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, i-a acordat parintelui paroh Marian Codrut ?ogor, gradul onorific de Iconom stavrofor.

La acest eveniment au mai participat reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, preoti si numerosi credinciosi din parohie si din Imprejurimi.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 46/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.