Intalnire duhovniceasca dedicata Tainei Sfantului Botez la Ramnicu Valcea

conferinta duhovniceasca ramnic 2011

Marti seara, 15 martie 2011, In Sala Filarmonicii de Stat „Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea, de la orele 18,00, a avut loc o prima conferinta duhovniceasca din seria Intalnirilor duhovnicesti ce se desfasoara In Arhiepiscopia Ramnicului pe perioada Postului Mare, proiect intitulat generic „Omul Intre Taina Botezului si Imparatia lui Dumnezeu”.

Tema dezbatuta a fost „Sfantul Botez In teologia contemporana”, prelegere sustinuta de catre parintele Arhimandrit Dr. Vartolomeu Androni, Exarhul Manastirilor din Eparhia Ramnicului si staretul manastirii Cozia.


Evenimentul a fost organizat la initiativa Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, de catre Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Eparhiei Ramnicului si A.S.C.O.R. – Filiala Ramnicu Valcea.

conferinta duhovniceasca ramnic 2011

Referitor la desfasurarea conferintei duhovnicesti, parintele Arhimandrit Vartolomeu a relatat: „La aceasta prima Intalnire duhovniceasca s-au prezentat numerosi copii si tineri de la scolile si liceele din Ramnicu Valcea, de la Seminarul Teologic, studenti si persoane interesate de acest subiect, care de fapt doresc sa-si Imbogateasca cunostintele religioase necesare pentru mantuirea sufletului. Aceste popasuri duhovnicesti au menirea sa sadeasca In sufletele credinciosilor tineri si varstnici sentimentul Increderii si al sigurantei ca lucrarea lui Dumnezeu este prezenta permanent In viata lor”, a spus parintele Exarh.

conferinta duhovniceasca ramnic 2011

La Intrunire au fost prezenti numerosi credinciosi, tineri si varstnici: preoti profesori, profesori, preoti, stareti, monahi si monahii, seminaristi, elevi si studenti. Din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului au participat Pr Constantin CIrstea, Consilier Cultural, Pr Mihail Pretorian, Inspector cu Catehizarea Tineretului si Pr Prof Dr Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.
Urmatoarea conferinta duhovniceasca cu tema „Pastile Crucii”, va avea loc luni, 21 martie 2011, de la orele 18,00, la Sala Teatrului „Anton Pann” din Rm. Valcea si va conferentia Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei ?aguna” din Sibiu.
Aceste manifestari religioase se Inscriu In contextul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anului 2011 ca „Anul omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii In Patriarhia Romana”.

Pentru Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.