Dumnezeu pe primul rând, familia pe locul doi, iar munca abia pe locul al treilea

„Dumnezeu ar trebui să fie pe primul rând, familia pe locul doi, iar munca ar trebui să fie abia pe locul al treilea. Trebuie să ne amintim și să împlinim învățăturile Mântuitorului: în primul rând, să căutăm Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte lucruri (care sunt necesare vieții pământești) se vor adăuga nouă (Sfânta Evanghelie după Matei 6:33). Prioritățile stabilite corect fac ca viața unei persoane să fie corectă și fericită.
Cu cât o persoană adună mai multe bunuri pământești, comori, cu atât devine nefericită. Pentru că, atunci când nu avem aceste comori, ni se pare că „dacă am deveni bogați, am fi fericiți”. De fapt, acest lucru nu este adevărat: fericirea vine de la Dumnezeu, nu din avere. O persoană care nu L-a găsit pe Dumnezeu, dar a găsit doar bogăția, este profund nefericită. Însă persoana care L-a găsit pe Dumnezeu, chiar dacă are foarte puțin, va fi fericită.
Când cele mai multe eforturi le vom face pentru Dumnezeu și o parte din eforturile noastre în a câștiga bani pentru a cumpăra pâine, apă și haine, vom avea succes, întrucât Dumnezeu îi dă omului, creația Sa, ceea ce are nevoie, dacă această creație își face datoria față de Dumnezeu.
Acest lucru se aplică nu numai unei singure persoane, ci și țării în ansamblu. Dacă majoritatea concetățenilor noștri respectă astfel de priorități ce țin de credință, dacă lucrează cinstit, nu asuprește pe cei slabi, nu luptă împotriva Bisericii, atunci Domnul va binecuvânta întreaga țară cu pace și prosperitate”.
(Traducere Lăcașuri Ortodoxe, ianuarie 2020, după un fragment al unui interviu acordat de Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine, Ziarului Ortodox Bisericesc)
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.