Transmisiuni video în direct: Procesiune cu Lemnul Sfintei Cruci, în Urziceni

ACTUALIZARE: în urma transmisiunii în direct, există 3 înregistrări care pot fi vizionate la: (adresa 1 / pe calea Urziceniului) (adresa 2 / procesiune cu Sfintele Odoare) (adresa 3 / Slujba de Te Deum din Catedrală)

În ziua de 17 mai 2019, începând cu orele 15:00, TRANSMITEM ÎN DIRECT Procesiunea cu o părticică din Lemnul Sfintei Cruci Dătătoare de Viață, pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care se va desfășura în Municipiul Urziceni.

Conform informațiilor pe care ni le-a oferit Pr. Bogdan Ionuț Stancu, paroh al Catedralei din Urziceni, procesiunea, care a devenit tradițională la Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, va porni din centrul vechi al așezării ialomițene și se va opri la Altarul Sfântului Lăcaș, unde va fi oficiată o Slujbă de Te Deum.

În articolul de față găsiți atașat afișul manifestărilor ocazionate de hramul amintit mai sus, al Sfintei Catedrale, cu programul de desfășurare a acestora.

Sfânta părticică din Lemnul Sfintei Cruci va rămâne spre închinare în Urziceni până pe data de 21 mai 2019, când se va întoarce, seara, în Parohia Sfântul Vasile – Victoria din București.

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost mijlocitorul și a binecuvântat acest eveniment, care se va desfășura cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Pe tot timpul procesiunii, care va dura aproximativ 30 de minute, circulația rutieră pe Calea București va fi oprită în ambele sensuri de deplasare, organele locale de poliție dirijând autovehiculele spre străzile adiacente.

Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena reprezintă hramul de primăvară al Catedralei, sfântul lăcaș având ca al doilea hram, de toamnă, pe Sfântul Ierarh Nectarie taumaturgul, făcătorul de minuni, din Eghina, ale cărui Sfinte Moaște se află permanent în impunătorul lăcaș care marchează centrul localității cu moștenirea ortodoxă a credinței lăsate localnicilor de înaintașii lor.

”Începând din 2009, în fiecare an odoare sfinte sunt aduse în procesiune în Urziceni. Primăvara este momentul înnoirii sufletelor, iar întâlnirea cu sfinții ne ajută, în urcușul nostru duhovnicesc, să ne apropiem mai mult de Dumnezeu.”, mărturisește cu cuvinte pline de emoție duhovnicească Pr. Paroh Bogdan Ionuț Stancu, lansând o invitație către toți iubitorii de prăznuire, în această perioadă închinată Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, spre bucuria sufletelor prea des tulburate de iluziile acestei lumi puternic laicizate.

Transmisiunea în direct va putea fi urmărită în paginile web ale Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe și ale Rețelei Web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, încluzând toate paginile protopopiatelor, manastirilor și bisericilor care dețin propriul site web, vineri, 17 mai 2019, începând cu ora 15:00, urmând ca evenimentele din zilele următoare, conform programului afișat în pagina de față, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fie urmărite, de asemenea video live, în spațiul web amintit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.