Cuvânt al Arhiepiscopului Jean de Charioupolis, în deschiderea Adunării privind dizolvarea Arhiepiscopiei Bisericilor Rusești din Occident

Azi avem o alegere de făcut – o alegere între viață și moarte. Alegerea vieții este continuitatea Arhiepiscopiei noastre în spațiul ei propriu, în comuniune cu Biserica. Cealaltă posibilitate este, să spunem “da, rămânem în spațiul nostru, dar rămânem într-un fel de terra incognita”, iar în aceasta cred personal că nu este calea cea bună. Deci, astăzi, trebuie să păstrăm unitatea, aceasta este cel mai important și să alegem un mod de viață. De asemenea, vă invit că această întâlnire să nu însemne o ruptură între noi, ci să fie un semn al unității și un semn eclezial puternic”. (Arhiepiscopul Jean de Charioupolis, la deschiderea Adunării privind dizolvarea Arhiepiscopiei Bisericilor Rusești din Occident – adresa)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.