Marea alegere a Arhiepiscopiei Bisericilor Ortodoxe Rusești din Europa de Vest

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului, din cadrul Bisericii Ortodoxe Sârbe, a contactat publicația franțuzească Orthodoxie.com, pentru a vorbi despre viitorul Arhiepiscopiei Bisericilor Ortodoxe Rusești din Europa de Vest. Chestionat de publicatia amintită, despre decizia așteptată pe 23 februarie 2019, prin care Arhiepiscopia va decide asupra viitorului său, acesta a răspuns:

“La întrebarea dumneavoastră, privind percepția noastră actuală asupra problemei Arhiepiscopiei și a eliminării acesteia, vom răspunde în esență, că: în calitate de fost profesor la Institutul Sfântul Serghie, ne exprimăm profunda îngrijorare privind suprimarea acestei instituții religioase extrem de importante pentru Occident. Arhiepiscopia a jucat, cu Institutul său de Teologie și Educație Teologică, un rol excepțional nu numai pentru misiunea Ortodoxiei în Occident, ci, în general, pentru teologia ortodoxă în lume, cât și pentru păstrarea identității creștine a popoarelor occidentale. Prin urmare, este esențial ca Arhiepiscopia să găsească o soluție canonică pentru a-și proteja integritatea și unitatea, în special pentru protejarea Institutului Sfântul Serghie și garantarea viitorului său. În acest sens, ea are sprijinul deplin nu numai al nostru, ca fost profesor al Institutului, ci și al întregii Biserici Ortodoxe Sârbe”.

Mitropolitul Amfilohie a fost profesor la Institutul Sfântul Serghie, în anii 1970. Astăzi, Arhiepiscopia va decide dacă își va păstra unitatea, sau dacă, acceptând propunere Patriarhiei Ecumenice, se va dizolva.

Mitropolia de Muntenegru – Mânăstirea Cetinje
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.