Se apropie zile de mare sărbătoare la VARNA, în Bulgaria, cu oaspeți din alte Biserici Ortodoxe locale

Pe 13 februarie 2019, în Biserica Ortodoxă Bulgară va avea loc aniversarea împlinirii vârstei de 50 de ani, de către actualul Mitropolit de Varna și Velikopreslav, Ioan.

Astfel, miercuri, de la ora 9:30, în Catedrala Mitropolitană din Varna „Adormirea Maicii Domnului“, va fi oficiată o Sfântă Liturghie, la care va participa și Patriarhul bulgar Neofit, alături de episcopi – membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare și oaspeți din alte Biserici Ortodoxe locale.

A doua zi, pe 14 februarie, joi, se împlinesc 1 150 de ani de la Adormirea Sfântului Chiril slavo-bulgarul. Această distinsă aniversare va fi marcată printr-o oficiere a Sfintei Liturghii în Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului“ din Varna, iar de la ora 10:30 va fi oficiată o slujbă solemnă de mulțumire, care să marcheze aniversarea, de asemenea, în frunte cu Sanctitatea Sa Patriarhul bulgar și Mitropolit al Sofiei, Neofit, coslujind cu episcopii – membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare și oaspeți din alte Biserici Ortodoxe locale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.