HOUSTON – Uraganul Harvey, VIDEO direct din Texas: Apa iti ajunge pana la umeri

Un uragan puternic a lovit milioanele de rezidenti ai Texasului, cu un vânt extrem de puternic si cu ploi toretiale de exceptie. Viteza vantului a depasit 200 Km pe ora, acesta dezradacinand copaci, iar apa inundand străzile.

Sute de rapoarte au prezentat evenimentul nedotrit, in presa internationala, iar unele dintre ele continua sa prezinte situatia in fiecare moment.

HOUSTON – VIDEO direct din Texas, Uraganul Harvey. Apa iti ajunge pana la umeri!Intr-un raport de ultima ora, agentia Asociated Press a precizat ca Președintele Donald Trump se va afla, maine, marti, 29 august 2017, in zona devastata de uraganul Harvey – o furtuna tropicala de intensitate maxima.

Astfel, scrisoarea trimisa de Guvernatorul Statului Texas, Greg Abbot, Preşedintelui Donald Trump, prin care acesta solicita de urgenta ajutor federal, primeste prin aceasta noua veste un alt raspuns, pe langa cel pozitiv nterior care ar urma sa compenseze o parte importanta din pagubele imense provocate de Harvey pe langa tragedia irecuperabila a pierderilor de vieţi omeneşti.

HOUSTON – VIDEO direct din Texas, Uraganul Harvey. Apa iti ajunge pana la umeriIn acelasi timp, reprezentantii Casei Albe ii asigura pe cei afectati, de sustinerea reprezentantilor sai, prin rugaciune.

Imagini prezentand oameni urcati pe acoperisuri din cauza cresterii rapide a nivelului apei (peste jumatate de metru, in doar 24 de ore), salvatori copleșiți de situatie, case demolate de puternicul uragan Harvey si copaci dezradacinati, pe langa alte efecte ale furtunii devastatoare, circula in prezent pe retelele de socializare si pe intregul Internet.

HOUSTON – Uraganul Harvey, VIDEO direct din Texas: Apa iti ajunge pana la umeriPrintre cele mai sigure astfel de materiale video se numara si cele publicate in ultimele minute de “The Guardian” – unul dintre ele intitulat: Furtuna tropicala Harvey: “Apa iti ajunge pana la umeri”.

Mii de oameni a trebuit sa-si paraseasca propriile case, obligati la aceasta de recordul de precipitatii inregistrat in Houston.In mesajul sau principal citat de AP, Donald Trump precizeaza: “Accentul trebuie să fie pus pe viața și siguranța”.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, prin Serviciul specializat Lăcașuri Ortodoxe, va ofera mai jos doua materiale video direct din texas, despre ravagiile facute de Uraganul Harvey in zona Houston.

[https://embed.theguardian.com/embed/video/global/video/2017/aug/28/tropical-storm-harvey-theres-water-is-up-to-your-shoulder-video] [

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.