Biserica din Alexandria sfinteste in Japonia primul lacas ortodox copt din tara

Foto: Biserica Copta Ortodoxa din AlexandriaLicenta de utilizare: By Ashashyou (Own work) [CC BY-SA 3.0 [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0] ], via Wikimedia Commons [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Coptic_Orthodox_Cathedral,_Abbasyia,_Cairo.JPG] Papa copt ortodox Tawadros al II-lea – Patriarh al Alexandriei – a inaugurat o noua biserică parohială ortodoxă coptă, in Kyoto.

Biserica Alexandriei sfinteste in Japonia prima biserica ortodoxa copta din taraInaugurarea noii biserici a reprezentat un eveniment istoric, acest lacas de rugaciune fiind primul lacas ortodox copt din Japonia. Sfintirea bisericii a avut loc in aceasta ultima saptamana a lunii august 2017.

Noua biserica ortodoxa copta este inchinata Sfintei Maria și Sfantului Marcu si va incerca sa satisfaca nevoile spirituale ale coptilor, etiopienilor, eritreienilor și ale creștinilor orientali ortodocși care trăiesc în Japonia.

Japonia sfinteste prima biserica ortodoxa copta din taraPrelatul comunității ortodoxe copte în Japonia este Episcopul Daniel. Biserica a fost ridicata in urma cu un an, iar o prima Sfanta Liturghie a fost slujită de acest episcop.

Acum, peste 100 de persoane au participat la ceremonia de sfintire, incluzand de asemenea credincioși grec-ortodocși.

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.