Rugaciuni speciale in Canada, la 150 de ani de la infiintare, in toate bisericile ortodoxe

FOTO: Celebrare in Vancouver, Canada, la 150 de aniLicenta de utilizare: By Northwest (Own work) [CC BY-SA 4.0 [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0] ], via Wikimedia Commons

Ieri, 2 iulie 2017, în toate bisericile ortodoxe din Canada a fost rostita o rugaciune speciala, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la crearea Confederației canadiene.

Dat fiind evenimentul amintit mai sus, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Canada a pregătit o ectenie specială care, cu binecuvântarea tuturor episcopilor ortodocși din Canada, a fost rostita în toate bisericile ortodoxe.

Ectenia s-a citit in cadrul Slujbei Sfintei Liturghii, fiind indreptata catre Preasfanta Treime, ca rugaciune de multumire si ajutor pentru Canada, pentru aparararea poporului lui Dumnezeu, cat și a autorităților civile.

In rugaciune, clericii I-au mai cerut lui Dumnezeu pace profundă și durabilă, si ca El sa insufle în inimile credinciosilor dragostea pentru Biserica Sa sfântă Ortodoxă, viețile canadienilor sa fie in pace si curatenie, în toată evlavia și virtutea.

“Apara Doamne țara Canadei, cu ocazia aniversării a 150 de ani, de foamete, de ciuma, cutremure, inundații, foc, sabie, de navalirea altor neamuri asupra noastra, de războiul cel dintre noi” – s-a mai putut auzi in bisericile canadiene, la slujba oficiata ieri.“Pastreaza familiile noastre în bunaintelegere si iubire, învață-i pe copiii noștri, condu-i pe tinerii nostri, fii sprijin pentru cei batrani, apara-i pe cei săraci, vindeca-i pe cei bolnavi, aminteste-Ti de cei osanditi, arata-le calea cea buna celor rataciti și uneste-i cu Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserica”.“Ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi marire inaltam Tatălului si Fiului și Sfantului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.” (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.