Patriarhul Rusiei va vizita Ungaria. Discutii cu Premierul Viktor Orban

Foto, cu titlu de prezentare: Budapesta, capitala Ungariei

In aceste zile, Episcopul Tihon de Podolsk, administrator al Episcopiei de Budapesta și Ungaria a Bisericii Ortodoxe Ruse, s-a întâlnit cu Premierul ungar Viktor Orban. Intrunirea s-a concentrat pe dezvoltarea cooperării intre stat și eparhie, in vederea conservarii și dezvoltarii valorilor creștine în societate.

Episcopul și Premierul au discutat, de asemenea, despre organizarea vizitei Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii în Ungaria. Informatia a fost oferita de Patriarhia Moscovei [si foto: https://mospat.ru/fr/2017/06/28/news148003/ [https://mospat.ru/fr/2017/06/28/news148003/] ].

Restaurarea bisericilor a făcut obiectul unei atenții speciale. Lucrari de restaurare sunt planificate la Catedrala Adormirii din Budapesta, la Biserica Sfintei Treimi din Miskolc, la Biserica Sfantul Nicolae din Tokaji.

O nouă biserică ortodoxă ruseasca urmeaza să fie construită în Héviz, iar aceasta datorită subvențiilor acordate de statul maghiar Episcopiei de Budapesta și Ungaria a Bisericii Ortodoxe Ruse. Acorduri in acest sens au fost semnate în luna martie 2017. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.